gfhs logotype c

header socped

Kursens mål

 

Målsättningen är att ge en bred kompetens för socialt arbete inom behandlings- och fritidsgårdsverksamhet med tonvikt på unga eller internationella möten. Studierna är ämnesövergripande och belyses utifrån perspektiven individ, grupp och samhälle.

Mer om kursen

Socialpedagogutbildningen

OBS! Sidan innehåller information som berör läsåret 2017-18. Ny information om höststart 2018 kommer i december när ansökan öppnar.

- för dig som vill jobba med socialpedagogiskt arbete inom behandling, ungdomsverksamhet, socialpsykiatri eller liknande socialt arbete
  • Har du ett intresse för människor, samhällsfrågor och personlig utveckling?
  • Är du intresserad av hur vi kan arbeta för att göra vår värld till en kreativ, demokratisk och livstjänande plats?

Sök då till Socialpedagogutbildningen, nu med två inriktningar:citat socped1

Behandling och ungdomsgård - för dig som främst vill arbeta socialpedagogiskt inom behandling, ungdomsgård, socialpsykiatri eller liknande socialt arbete.

Mänskliga rättigheter och migration - för dig som främst vill arbeta socialpedagogiskt med bland annat asylsökande barn och vuxna. I årskurs 2 genomförs en del av utbildningen i Indien.

OM UTBILDNINGEN

soc kopia

Socialpedagogutbildningen är 2-årig yrkesutbildning som ger dig en bred kompetens för socialpedagogiskt arbete inom många verksamheter, exempelvis behandlingshem, öppenvård, slutenvård, ungdomsgårdsverksamhet samt asyl- och flyktingmottagande.

Redan när du söker till Socialpedagogutbildningen väljer du inriktning - Behandling och ungdomsgård eller Mänskliga rättigheter och migration. Delar av årskurs ett och två läses var för sig.

Under utbildningen arbetar vi processinriktat, vilket innebär att man kopplar teoretiska kunskaper till egna erfarenheter, för att på så sätt skapa en känsla av sammanhang. Studierna är ämnesövergripande och belyses utifrån perspektiven individ, grupp och samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig utveckling och grupprocesser. Gotlands folkhögskola arbetar aktivt med demokrati, mänskliga rättigheter och intersektionalitet, något som ingår som en del i alla utbildningar.

På socialpedagogutbildningen varvar vi teori med praktiska övningar, både individuellt och i grupp. Du får möjlighet att prova olika pedagogiska metoder och kreativa uttryckssätt som till exempel drama, forumteater och teambuilding.

Gotlands folkhögskola har ett nära samarbete med arbetslivet och två LIA perioder - lärande i arbete - ingår under utbildningen.

Kostnad

För litteratur betalar du cirka 3.000 kronor för hela utbildningen, oavsett inriktning. Du som går inriktningen Behandling och ungdomsgård betalar cirka 4.000 kronor för lägerverksamhet, studieresor, studiebesök och olika aktiviteter under utbildningen. Du som går inriktningen Mänskliga rättigheter och migration betalar cirka 10.000 kronor för Indienresan inklusive boende. Mer information om kostnader kommer inom kort. Under KOSTNADER kan du läsa om övriga kostnader som betalas av studerande på folkhögskolan.

citat2 klar

Kontaktperson

AnnaOEAnna Olofsdotter Engström, kursansvarig och lärare
Tel 070-447 75 88
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Bra att veta

  • Plats: Fårösund
  • Kurstid: 28 aug 2017 - 7 juni 2018
  • Sista ans.dag: Stängd ansökan
  • Studietakt: 100 %
  • Längd: 2 år
  • Studiestödsnivå: Eftergymnasial nivå (B1)
  • Ämnen som ingår: Socialpedagogik , Psykologi och psykiatri, Samhälle och strukturella perspektiv, Skydd och säkerhet, Etik och lärande i arbete, Pedagogik och ledarskap, Läger och teambuilding, Beroende, vård och behandling, Personlig utveckling, Kulturkommunikation, Kommunikation och medling

Ansökan och antagning

 
Ansökan

 

Du som söker ska ha fyllt 21 år och ha 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet från socialt arbete eller fritidsverksamhet. Har du haft tidigare missbruk ska du ha minst två års drogfrihet.

 

Du kan antingen göra en webbansökan eller ansöka via vår ansökningsblankett.

 

Detta ska du bifoga till din ansökan till Socialpedagogisk utbildning. OBS! Ej originalhandlingar

Personbevis (inte äldre än 3 månader)

- Betyg 

- Eventuellt arbetsbetyg/intyg 

Personligt brev där du berättar om dig själv, vad du gjort tidigare och varför du söker till utbildningen

- Ange inriktningen du söker till; Behandling och ungdomsgård eller Internationella möten.

 

Antagning

 

Utifrån ansökningarna görs ett urval och sökande kommer att kallas till en intervjudag på folkhögskolan i Fårösund under maj månad. Besked om antagning lämnas i början av juni.

 

Ansökan stängd